söndag 27 december 2015

Min julhelg

Jag har en väldigt stor familj! Med skiljda föräldrar blir familjen oftast större. Den 23:e - dagen före julafton träffar jag min familj på min pappas sida (pappa, hans fru Rita, mina tre syskon med familjer). Då firar vi min systerdotter som fyller år på julafton. Därför är det kalas men det spelar ingen roll var det är- huvudsaken är att vi ses:)

På julafton träffar vi Hasses familj. Hans syster Ninni med sin Pelle- hans två barn, Ninnis fyra barn, hans mamma och hennes sambo, hans andra syster Nute  och hennes Magnus, Kevin Julia Annie  och ibland Emil och Maja (i år var de inte med) oftast är vi hos oss men inåt jobbade Hasse hela dagen så i år var vi på Saltö hos Ninni. 

På juldagen är vi hos Ninni och äter lutfisk, men i år var vi hos Nute och då åt vi upp resterna av julbordet i stället för att ha lutfisk. Ett bra beslut då vi slapp slänga så mycket mat och många gillar inte lutfisk. I år var vi 15 personer runt bordet. Vår familj med Kevins tjej Agnes (men inte Maja o Emil) Ninni och Pellle med tre av Ninnis fyra barn, farmor och Gunnar o så Nute och Magnus förstås! 
Innan vi äter går vi alltid en promenad på en timme med ett antal stopp. På stoppen dricker man en liten medhavd hutt (sprit, vatten eller läsk väljer man själv). I år gick rundan runt stumholmen och vi hade sol och blåsigt men härligt väder! 

På annandagen detta året träffade vi min mamma, hennes Gunnar och hans son Johannes hemma hos oss. Min syster på mammas sida - Marie med sin Magnus och deras barn var också med och även Maja o Emil.Vi åt middag och sen var det hockey för Hasse, Gunnar o Johannes. Då åkte jag, Annie o mamma hem till Marie o Magnus och badade i deras tunna:)

Fyra härliga dagar med nära och kära är slut och nu längtar jag faktiskt efter en bara-vara-dag:) jag behöver inte vänta så länge för den infinner sig nog redan i morgon:) 

Jag har haft med mig kameran under stora delar av dessa dagar. Jag vill berätta en historia med detaljer, helhet och bitar i ett vardagligt pussel. I min vardag och med de familjer jag träffar. För mig handlar det om så mycket mer än poserade. 

Jag har gjort ett bildspel som du kan se här!

/Tessan


1 kommentar: