måndag 18 augusti 2014

Övningskör på både jobb o fritid

Det är inte ofta jag får känslan av otillräcklighet och känslan att man inte ska reda ut vad man gett sig in i. Efter en sån vecka jag hade förra veckan så har jag i tre dagar i rad varit med om jobbiga händelser som gått emot mig och nu tycker jag att det kan vända!!

En av händelserna var att vi skulle ha ett äventyrskalas i skogen. Ett nytt äventyr som vi aldrig haft. Vi planerar alltid efter vår "bana/runda" i skogen där vi har olika platser för stationer o så hade vi även gjort till denna gång. Vi var dessutom rejält ringrostiga då vi inte haft ett enda kalas på hela sommaren. Snacka om känslan som uppstår när mamma ringer mig på lördagen och säger att vår skog är borta! Gallrad! Du ser inte en enda stig för det ligger träd överallt. Hjärtat slår några extra slag och det blir lite tungrott.
Kalaset gick bra o det märktes inte att vi var på platser jag aldrig besökt förut. Flexibilitet o improvisation är numera våra ledord!!

Vad gäller mitt nya jobb har vi idag varit och fotat personal i dag. Gruppfoton på fm och på em har vi fotat grupp och enskilda. Jag har dock inte fotat i dag. Jag skötte datasystemet och kollade hur Micke bar sig åt. Med sina 10 års erfarenhet gick det undan kan jag säga och jag har känslan att jag ALDRIG kommer klara det. Det är så in i helsikes massa grejer som ska klaffa samtidigt. I morgon har jag bestämt mig för att hålla i kameran för på måndag nästa vecka står jag på en enorm skola ensam utan nån bredvid...

Här är lite bilder från förra veckan under utbildningen


Dator och kamera ska kopplas i hop med ett antal olika sladdar....


Förlängningssladdar har man massor av som skolfotograf


med en ljusmätare mäter du upp blixtens styrka och du ska också veta höjd, riktning, lutning osv..


Cattis- vi fann varandra o hon är den i gänget som är mest lik mig till sättet och i livet:) 


Adam som är en nygammal skolfotograf kan det mesta redan- han var med för att datasystemet var nytt. Han fick inte fota så mycket utan fick vara instruktör åt oss nybörjare i stället. 


Maja mäter morrisen. Ljuset som kommer från blixten bakom


Martina testar att fota


Mycket teori och stillasittande i röran.....Cattis, Caroline (min rumskompis) o Maja

Det som bl a har fått mig på andra tankar i alla motgångar dessa dagar är att jag har börjat övningsköra med Maja. Det är verkligen roligt! Hon är lika tuff som jag var och inte ett dugg orolig. Jag har ju älskat att köra bil sen jag fick mitt körkort för massor av år sen (-91). Vi började i går och efter två timmar på en parkeringsplats fick hon köra mellan Backabo och Rosenholm på en liten väg och sen mellan preem o Hästö. I dag har hon kört runt i hela Mjövik. Nu behärskar hon att starta mjukt och fint, växla upp t.o.m trean, motorbromsa, stanna utan att få skitstopp, högerregeln, blinka givetvis, hålla sig på lagom avstånd från vägrenen (tenderade ett tag på att klippa lite för mycket gräs). Hon körde även till Skillingenäs och runt på alla de gatorna innan hon körde in mot byn igen. Hon älskar det och hon är mycket lugnare än jag (och då är jag ändå ganska lugn). Denna nivån ska vi ligga på ett tag. Stora villaområden med liten trafik och lite cementgrisar att parera mellan. 

Jag måste sova för i morgon ska jag vara i Rödeby kl 7. Em i Karlshamn. Natten tillbringar jag hos min syster i Kristianstad för på onsdag morgon ska vi fota i Borrby i Simrishamns kommun. Kommer hem sent på onsdag kväll igen:) Ha det gott!

/Tessan


1 kommentar:

  1. Jösses! Verkar väldigt svårt...i mitt mått mätt.
    Önskar dej stort Lycka till!
    Men du klarar säkert detta.

    SvaraRadera